Bună ziua dragi cititori,

Astăzi, într-un ton prietenos și cu gândul la dulciurile care ne îmbogățesc viața, vrem să vă vorbim despre ciocolată și o anumită condiție medicală, diabetul. Multe persoane sunt de părerea că ciocolata și diabetul nu ar trebui să apară în aceeași propoziție, dar ce ar fi dacă v-am vă spune că realitatea nu este chiar așa rigidă?

Inclusiv persoanele care trăiesc cu diabet pot savura un mic desert din ciocolată, cu condiția să fie moderată și în concordanță cu dietele lor nutriționale. Totul este să știi cum să gestionezi acest deliciu și să te asiguri că iei deciziile potrivite în ceea ce privește consumul tău.

Ciocolata neagră, în special, este bogată în cacao și are mai puțin zahăr decât variantele sale mai dulci cum sunt ciocolata cu lapte sau ciocolata albă. Ciocolata neagră este și o sursă excelentă de antioxidanți și poate fi utilă pentru sănătatea inimii. Când vine vorba de a alege o ciocolată, cea cu un conținut mai mare de cacao, de obicei peste 70%, este cea mai bună alegere pentru persoanele cu diabet. In plus, exista multiple variante de ciocolate delicoase indulcite cu stevia rebaudiana care nu influenteaza indicele glicemic.

Bineînțeles, aceasta nu înseamnă că puteți mânca ciocolată neagră non-stop fără a vă afecta nivelele de zahăr din sânge. Cum am spus, totul este o chestiune de echilibru și moderație. În cazul în care aveți dubii, întotdeauna este o idee bună să discutați cu medicul sau dieteticianul dumneavoastră.

Acum, v-am întreba: Cine nu iubește ciocolata? Știm că noi o adoram  și, ca atare, vă invitam cu drag să ne întâlnim la Chocolate Saga 2024, care va avea loc între 14 – 16 iunie, la Sala Palatului.

Aici vom avea șansa de a explora mai multe tipuri de ciocolată, de la cea neagră, la ciocolata cu lapte, albă, cu diverse arome și combinații si ciocolata fara zahar. Dar cel mai important, vom învăța împreună cum să ne bucurăm de ciocolată într-un mod sănătos, ce beneficii are fiecare tip de ciocolată și cum o putem include în dieta noastră de zi cu zi. Adică, o să fie… delicios! Te așteptăm cu drag!

The post Ciocolata și diabetul: Ce trebuie să știți despre consumul de ciocolată dacă aveți diabet appeared first on Chocolate Saga.

Vrei sa primesti notificari pe email cand mai publicam articole?
Ai o intrebare?